Земельний референдум щодо можливості продажу сільгоспземель іноземцям можуть провести у 2020 році. 

«Думаю, що з пакетом народовладдя, якщо ми приймемо його до кінця цього року, то, очевидно, що в 2020 році цей референдум можна буде провести. Технологічно для всеукраїнського референдуму все, що нам потрібно, це винести питання, яке має затвердити Верховна Рада», — зазначив Роман Лещенко.

Також він спростував фейки про референдум щодо іноземців в 2024 році.

Люди керуються першим читанням законопроекту та його перехідними положеннями. Але це питання не буде відкладатися. Тому що законопроект голови комітету Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин Миколи Сольського №2178-10 – це модифікований варіант урядового законопроекту. Той законопроект Кабміну передбачав, що ті іноземці, які вже працюють в Україні, матимуть можливість купити землю. А тепер вони матимуть право і надалі орендувати ту землю, на якій працюють, але ми їм не даємо право купити, — додав Роман Лещенко.

Уповноважений президента з питань землі запевнив, що у будь-якому випадку, іноземців на первинному етапі не буде, і все одно законом буде передбачений всеукраїнський референдум. 

джерело