В цій статті ви дізнаєтесь про наступне:

  • Що таке витяг з дзк – державного земельного кадастру про земельну ділянку?

  • Як отримати витяг з дзк про земельну ділянку?

  • Де замовити витяг із дзк?

  • Який строк дії витягу з дзк?

Як отримати витяг з ДЗК про земельну ділянку 

Витяг з ДЗК – це документ, що підтверджує внесення відомостей про земельну ділянку до державного земельного кадастру. Витяг з кадастру – це також одна із форм надання державним кадастровим реєстратором відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

На практиці громадяни та організації найчастіше отримують витяг з земельного кадастру у двох випадках:

– при реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі, в т.ч. під час присвоєння кадастрового номеру;

– при вчиненні будь-яких операцій із земельною ділянкою (купівля-продаж, дарування, обмін, оренда, спадкування, тощо).

Витяг з земельного кадастру підтверджує, те що ваша земельна ділянка є сформованою, зареєстрованою в Державному земельному кадастрі  наявність у вашої земельної ділянки кадастрового номеру та містить інші відомості (обмеження, обтяження, нормативну оцінку та ін.), внесені до Поземельної книги.

Як і де отримати витяг з ДЗК?

Вам необхідно звернутись у найближчий центр надання адміністративних послуг (ЦНАП),  при умові, що ваша земельна ділянка є зареєстрованою в кадастрі та містить всю повноту відомостей. Також ви можете отримати витяг онлайн через веб-портал публічна кадастрова карта.

Для отримання витягу з Державного земельного кадастру Вам необхідно надати:

  • Заява про надання витягу з Державного земельного кадастру за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру, затвердженим постановою КМУ від 17.10.2012 № 1051

  • Документ, що підтверджує оплату послуг з надання витягу з Державного земельного кадастру

  • Документ, який підтверджує повноваження діяти від імені заявника (у разі подання заяви уповноваженою заявником особою)

Строк дії витягу з ДЗК

Відповідно до п. 178 постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку ведення Державного земельного кадастру” від 17.10.2012 року № 1051, Витяг з Державного земельного кадастру є дійсним протягом ТРЬОХ МІСЯЦІВ з моменту його видачі, крім витягу про земельну ділянку для оформлення права на спадщину, що видається спадкоємцям, та витягу з Державного земельного кадастру, що видається для підтвердження державної реєстрації земельної ділянки або внесення інших відомостей до Державного земельного кадастру, які є безстроковими.

Покрокова відеоінструкція “Отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку”


Люди також читають:

Як за 60 секунд знайти земельну ділянку за кадастровим номером? 

Як присвоїти кадастровий номер земельній ділянці ?