Тут ви дізнаєтесь про наступне:

  • Що таке топографічна зйомка?

  • Для чого та як проводиться топографічна зйомка місцевості?

  • Хто проводить топографічну зйомку місцевості?

  • Яка ціна топозйомки?

Що таке топографічна зйомка?

Топографічна зйомка це комплекс робіт, в результаті яких складається топографічний план місцевості. Такий план може бути як на паперовому, так і на електронному носії. Він являє собою картографічне зображення рельєфу, планування місцевості, а також існуючих будівель, споруд.

Для чого та як проводиться топографічна зйомка місцевості?

Потреба в топографічній зйомці виникає при геодезичних вишукуваннях, при складанні генпланів або робочих креслень, при побудові та розвитку геодезичних мереж, для оновлення топографічних карт і планів, для створення інженерного топографічного плану, для проектів ландшафтного дизайну, для вирішення вертикального планування. Топографічна зйомка може стати основою для побудови цифрової моделі місцевості.

Під час топографічної зйомки фіксують висоти і координати об’єктів, що наносяться на план. Для об’єктів невеликого розміру топографічну зйомку виконують в масштабі 1: 500. Більшим ділянкам потрібна зйомка в масштабі 1: 1000 або навіть 1: 2000.

До складу топографічної зйомки входять такі види робіт: рекогнистувальні або розвідувальні роботи на місцевості, проектування знімальної мережі, прив’язка знімальної мережі до державної геодезичної мережі, виконання лінійно-кутових вимірювань елементів місцевості з точок знімальної мережі, обробка результатів польових спостережень, створення топографічного плану необхідного масштабу .

Топографічну зйомку виконують за допомогою спеціальних геодезичних приладів – тахометрів або високоточних GPS приладів.

Інформація, зібрана в польових умовах вищеописаними методами, потім обробляється за допомогою спеціальних комп’ютерних програм. Таким чином отримують топографічний план, який або передають безпосередньо замовнику, або включають в технічний звіт.

Хто проводить топографічну зйомку місцевості?

Компанія Прикарпатський Земельний Центр має значний досвід виконання топографічних зйомок, як в місті Івано-Франківську, Івано-Франківській області так і по території України.

Ознайомитись із нашими проектами Ви можете ТУТ

Ціна (вартість) топографічної зйомки в кожному окремому випадку  узгоджується з  Клієнтом


Отримати безкоштовну консультацію

Замовити послугу

Люди також читають:

Що таке топографо-геодезичні роботи?